Veelgestelde vragen

Wilt u uw kind opgeven voor zwemlessen bij Zwemschool Waterval, maar heeft u nog wat vragen?
Hieronder vindt u de veelgestelde vragen terug. Staat u vraag hier niet tussen? Mail dan uw vraag naar info@zwemschoolwaterval.nl. Wij streven er naar uw vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

 

Zwempakket kiezen
Wij raden u aan om, indien uw kind nog geen ander diploma heeft, te kiezen voor het zwem ABC. Zo heeft uw kind al zijn diploma’s gelijk op zak. Dit is handig voor zijn toekomst. Misschien wilt uw kind later een sportopleiding volgen, politieagent(e), brandweerman/vrouw of zweminstructeur worden (wat natuurlijke de leukste baan ter wereld is! 🙂 ). Het is in alle gevallen belangrijk dat uw kind weet hoe hij moet zwemmen. Met het zwem ABC heeft hij zijn eerste drie belangrijke diploma gelijk op zak.

Zwemles
1. Hoe verloopt een A-diploma zwemles?

De les is opgesplitst in twee delen, namelijk de zwemles zelf en een pauze. Tijdens de pauze kijken de kinderen tv en gaan zij een hapje eten en drinken. Na de pauze gaan de kinderen  weer zwemmen.

2.Wat moet mijn kind mee voor de pauze?
U dient zelf het eten en drinken van uw kind te verzorgen. Een kleine boterham of twee koekjes en een pakje drinken is vaak genoeg. Ook heeft uw kind een handdoek nodig, zodat hij/zij zich kan afdrogen en het niet koud krijgt tijdens de pauze.

3. Zijn de zwemlessen vermoeiend voor mijn kind?
Dat is verschillend per kind. Geen enkel kind is hetzelfde, wat dus inhoudt dat het uithoudingsvermogen van uw kind kan verschillen met die van een ander. Zwemles is anders dan voetbal of dansles. Met zwemmen leren kinderen zichzelf in veiligheid te brengen en zichzelf veilig boven water te houden. Gezien Nederland omringd is met water, is dit essentieel voor uw kind.

Wij raden u aan om uw kind uitgerust naar de zwemles te laten komen. Wanneer uw kind de avond van tevoren tot laat mag opblijven, kan dit effect hebben op de voortgang en concentratie. Een uitgerust kind is veel geconcentreerder en let dus ook beter op.

4. Hoe lang mag ik bij de zwemles aanwezig zijn?
U mag de laatste 5 minuten voor afloop van de les aanwezig zijn in het zwembad. Het afscheidsmoment vindt hierdoor plaats in de kleedkamer, waardoor de zwemlessen soepel van start kunnen gaan. Wanneer u de gehele les aanwezig blijft in het zwembad, concentreert uw kind zich niet op het zwemmen, maar op u. Dit heeft nadelige gevolgen voor de voortgang van uw kind.

Ook wanneer een andere ouder aanwezig blijft in het zwembad, blijft de aandacht uit gaan naar deze ouder. Vragen zoals: “Waar zijn mijn ouders dan?” komen dan veel voor. Houd daarom niet alleen rekening met uw kind, maar ook met die van anderen.

 5. Hoeveel kinderen zitten er in een zwemgroep?
Een zwemgroep bestaat uit ± 12 kinderen met één zweminstructeur. Voorbeeld: Wanneer 20 kinderen zijn aangemeld, zijn er twee zweminstructeurs. Elke zweminstructeur heeft 10 kinderen in zijn zwemgroepje. Wel zwemmen beiden groepen samen. Het is mogelijk dat kinderen later wisselen van groep aan de hand van hun niveau.

6. Ik wil graag zelf zwemles volgen, is dat mogelijk?
Nee, helaas geven wij geen zwemlessen aan volwassenen.

7. Ik merk dat mijn kind een beetje achter loopt, kan ik zelf met hem oefenen?
Ja. Wij raden u aan extra met uw kind te gaan zwemmen, wanneer wij dit aangeven. Na afloop van een les is het mogelijk dat een van de instructeurs u persoonlijk benaderd. Heeft u geen tijd om met uw kind extra te oefenen, dan maakt dat natuurlijk niet uit. Wij streven er naar om alle kinderen binnen 3 maanden af te laten zwemmen. Zoals geldt bij iedere les: Oefening baart kunst!

8. Mijn kind moet watervrij zijn, wat houdt dat in?
“Watervrij” houdt in dat uw kind durft te springen in het water, met zijn hoofd onder water durft en zijn ogen durft te openen onder water.

Is uw kind tijdens de proefles nog niet watervrij, maakt u dan zich geen zorgen. Uw kind wordt beetje bij beetje steeds meer watervrij tijdens de lessen. Vaak maken kinderen, die bijv. nog niet van de kant af durven te springen, na de eerste of tweede les al zelfstandig een sprong! Ook hierbij geldt dat ieder kind anders is en het bij sommige kinderen langer duurt om in het water te springen.

 

Proefles

1. Waarom moet mijn kind een proefles volgen?
Alle kinderen dienen een proefles te volgen. Tijdens een proefles wordt er gekeken naar het niveau van uw kind. Na 5 minuten in het water te zijn, kunnen wij al bepalen of uw kind geschikt is voor de snelcursus, of niet. Indien uw kind geschikt is, krijgt u binnen een week een bevestigingsmail toegestuurd. Is uw kind niet geschikt, dan wordt er gekeken naar een andere oplossing. Vaak raden wij aan nog een cursus te wachten en het over drie maanden weer te proberen.

2. Hoe lang duurt de proefles?
De proefles duurt 15 minuten.

3. Waarom moet ik €40 inschrijfkosten betalen?
De inschrijfkosten dienen als bevestiging en dekken gelijk de kosten voor de diploma. U hoeft maar éénmalig inschrijfkosten te betalen.

De inschrijfkosten zitten niet inbegrepen in de zwempakketten of losse diploma’s.

4. Het lukt mij niet om naar de proefles te komen, is er een andere datum beschikbaar?
Indien u de proefles niet bij kunt wonen, is er mogelijk een andere datum beschikbaar. Mocht de nieuwe cursus gelijk van start gaan, dan kan uw kind voor aanvang van de eerste les een proefles volgen. Mocht hij geschikt zijn, dan kan hij gelijk met de groep meezwemmen, om zo geen lessen te missen.

 

Garantiereglement en ziekte

1. Wat houdt 100% garantie/het garantiereglement in?
Elk zwempakket of losse diploma bevat 100% garantie. Het garantiereglement houdt in dat uw kind gegarandeerd zijn diploma kan behalen bij Zwemschool Waterval. Heeft uw kind drie of meer lessen gemist, dan vervalt de garantie.

De garantie houdt in dat wanneer uw kind niet binnen 3 maanden af kan zwemmen, uw kind gratis lessen kan blijven volgen tot hij wel op niveau is. Wanneer uw kind af kan zwemmen en hoeveel lessen er nog nodig zijn, hangt af van het niveau.

 

2. Mijn kind heeft twee lessen gemist, valt hij dan nog onder het garantiereglement?
Ja. Houdt er wel rekening mee dat elke gemiste les niet meer is in te halen. Wanneer u ervoor kiest om bijv. met uw kind op vakantie te gaan (tijdens de zwemcursus), dan is het mogelijk dat uw kind niet binnen 3 maanden kan afzwemmen.

3. Mijn kind heeft drie lessen gemist, valt hij dan nog onder het garantiereglement?
Nee. Wanneer uw kind drie of meer lessen mist, vervalt de garantie.

4. Mijn kind is ziek, tellen deze dagen ook mee?
Ja. Als uw kind ziek is, mist hij een les. Een gemiste les is niet in te halen, wat dus inhoud dat ziekte ook meetelt.

5. Mijn kind moet geopereerd worden/heeft iets gebroken, wat nu?
Een operatie of botbreuk is nooit fijn. Indien u, in geval van een operatie, weet wanneer dit is, dan dient u dit aan te geven. Wellicht is het dan verstandig om pas ná de operatie te starten met de zwemlessen.

Wanneer uw kind plots een botbreuk heeft opgelopen, zit er natuurlijk niks anders op dan revalideren. In dit geval behoudt uw kind de garantie en kan het weer de draad oppakken zodra hij weer beter is.

 

Afzwemmen

1. Wie mogen er allemaal aanwezig zijn bij het afzwemmen?
U kunt uw vrienden/familie uitnodigen om het afzwemmen bij te wonen.

2. Mag ik met schoenen het zwembad betreden?
Nee. U dient tijdens het afzwemmen zelf te zorgen voor slippers of blauwe overtrek schoenen. Wanneer u met uw buitenschoenen het zwembad betreedt, maakt u de omgeving onhygiënisch voor uw en andermans kinderen.
Het is wel mogelijk om met buitenschoenen rond te lopen bij het terras, gelegen aan de snackbar.

 

Betalen

1. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?
Het niet mogelijk om in termijnen te betalen. Mocht u er financieel niet uit kunnen komen, dan kunt u dit aangeven via de mail.

Wij zullen dan kijken naar een toepasselijke oplossing.

 

Overige vragen

1. Mijn kind heeft elders zijn B-diploma behaald. Kan hij bij jullie komen zwemmen voor zijn C?
Natuurlijk! Alle kinderen zijn welkom bij Zwemschool Waterval.

2. Krijg ik korting wanneer ik mijn twee-/drieling opgeef?
Afhankelijk van het niveau van uw kinderen, is het mogelijk om dit te bespreken.

3. Er even tussenuit…
Kiest u voor losse diploma’s en wilt u na het behalen van (bijv.) een A-diploma, even een cursus wachten voor uw kind verder gaat met zijn B? Gezien onze jarenlange ervaring, raden wij dit af.

Een spoedcursus houdt in dat uw kind snel leert zwemmen, maar  dus ook het snel kan vergeten wanneer dit niet onderhouden wordt! U bent als ouder druk genoeg met uw werk/huishouden etc., dus na het afronden van de eerste cursus, heeft u wellicht geen tijd meer om met uw kind te gaan zwemmen. Dit houdt in dat uw kind niet meer oefent en de lesstof snel kan vergeten.

* Blijf regelmatig met uw kind zwemmen, ook tijdens vakanties.

4. Informatie over de vorderingen van uw kind
U bent altijd in de mogelijkheid om met de zwemleraar te praten over de vordering van uw kind. Mocht u hiervoor een apart gesprek aan willen vragen, dan is dat ook mogelijk. Afhankelijk van de tijd tussen de lessen kan het zo zijn dat de zwemleraar op het moment van vragen geen tijd voor u heeft. Hij of zij zal dit aangeven en op een ander moment met u zitten.

 

Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan uw vraag naar info@zwemschoolwaterval.nl o.v.v. “Vraag”
Wij streven er naar uw mail binnen drie werkdagen te beantwoorden.